VÝBORNÉ PUDINKOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
Na pudink: 1L mléka 2 vanilkové pudinky 3 lžíce cukru 200g mouč. cukru 5 žloutků 1 dcl oleje - ušlehat a přidat : 1 dcl vody 200g hladké mouky 1 kypř.prášek do pečiva (prdopeč) sníh z 5 bílků Pár lžic kakaa nebo granka Nakonec 3 - 4 zakysané smetany + 3 - 4 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy
Připravíme těsto. Nejprve si na vymazaný a vysypaný plech nalijeme asi polovinu těsta, do druhé přidáme kakao na obarvení a lehce lžící rozetřeme do světlého. Na to lžící lehce přidáváme vlažný pudink, tak, aby byl po celé ploše. Když se někde propadne pod těsto, vůbec nic se neděje - má to tak být. Pečeme při 160 - 170°C. Špejlí zkoušíme zda je těsto upečené, ale pozor, ať pícháte do těsta a ne do pudinku :-). Po upečení necháme vychladnout a připravíme si smetanu na potření.
Do zakysané smetany, kterou jsme si připravili v misce přidáme podle chuti moučkový cukr. Já dávám čtyři lžíce, ale kdo má rád méně sladké, stačí tři. Vše promícháme a natřeme na buchtu. Poté posypeme kakaem nebo grankem. Tyto řezy jsou výborné jak pro návštěvy tak jen tak k televizi nebo ke kafíčku. Nejsou suché ani moc krémové. Ani přehnaně sladké - zkrátka tak akorát :-).
Přeji dobou chuť.
Co budeme potřebovat: Na pudink: mléko, 2 vanil.cukry, 3 lžíce cukru na oslazení pudinku. Na těsto: 200g mouč.cukru, 5 žloutků, 1 dcl oleje, 1 dcl vody, 200g hlad. mouky, 1 prdopeč, sníh z 5 bílků, granko na obarvení těsta. "Krém": 3 - zakysané smetany, 3 - 4 lžíce mouč. cukru, granko na posyp
Nejprve si klasickým způsobem uvaříme puding. Ten nám bude než uděláme těsto zatím chladnout. Aby se neuděl škraloup, můžeme ho lehce posypat mouč. cukrem. Pokud to tak budete dělat, dejte si do pudinku trošku méně cukru ať ho pak nemáte moc sladký.
Zaděláme těsto. Moučkový cukr, žloutky a olej smícháme dohromady, ušleháme a k tomu přidáme další - viz další foto..... :-)
K ušlehanému základu přidáme vodu, hladkou mouku, prdopeč a sníh.
Polovinu těsta vylijeme na plech a druhou půlku obarvíme grankem.
Do toho přidáváme lžící vychladlý pudink
Takto vypadá buchta po upečení.
Po vychladnutí natřeme připravenou smetanou a posypeme grankem.
Tím máme buchtu hotovou. Teď jí dáme do ledničky odležet, aby nám smetana zase ztuhla, jinak by nám to šlo špatně krájet.
U nás je to jedna z nejoblíbenějších dobrot a většinou dlouho nevydrží, tak doufám, že Vám bude také chutnat :-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé